Voordat u zich aanmeldt

Aanmeldformulier: onderaan op deze pagina.
Eerst nog even dit: Een Vipassana-meditatiecursus duurt tien dagen, begint in de regel op vrijdagavond en eindigt op maandagochtend. 
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij de gehele periode zonder onderbreking aanwezig zijn. Zij worden verzocht, tijdens de cursus alleen die technieken te gebruiken die de leraren onderwijzen en zich gedurende die tijd niet bezig te houden met andere meditatie of spirituele oefeningen en zich aan het dagrooster en de richtlijnen te houden. De cursus wordt gehouden in een eenvoudige accommodatie.

Stap voor stap

Cursusdeelnemers, zowel oude als nieuwe studenten, wordt gevraagd voor ogen te houden dat de oefening in meditatie zich stap voor stap ontwikkelt. Hoewel het nodig is dat men bereid is zich voor het werk van de meditatie in te zetten, moet de aanpak toch ook ontspannen en evenwichtig zijn.
Dit betekent dat van elke student verwacht wordt dat hij zijn eigen tempo bepaalt en dat hij, wanneer de leraar dat als advies geeft, de meditatie-uren vermindert en rust neemt, of kleine huishoudelijke taken op zich neemt.
Over het algemeen zullen degenen voor wie deze meditatie-traditie betrekkelijk nieuw is, gevraagd worden een meer ontspannen dagrooster te volgen.

Gezondheid

Het is onze ervaring dat een goede staat van gezondheid van de deelnemers, zowel lichamelijk als geestelijk, bijdraagt aan een goed resultaat van de cursus. Wanneer u daarover wilt overleggen, belt u ons alstublieft dan.

Routebeschrijving en praktische informatie

Een beschrijving van de reisroute naar de cursusplaats en nadere praktische informatie (zoals bijvoorbeeld een advies welke spullen mee te nemen) zullen wij u 3-4 weken voor cursusbegin toezenden. 

Aanmeldformulier

Wanneer u zich wilt inschrijven voor de volgende cursus in Nederland in januari/februari, leest u dan eerst de pagina Richtlijnen en dagrooster. Een online-aanmeldformulier is nog in bewerking. Hieronder vindt u een aanmeldformulier om te downloaden. Het handigste is het lege formulier in uw PC op het bureaublad op te slaan en het dan in te vullen en opnieuw op te slaan. Het ingevulde formulier stuurt u dan per e-mail aan ons secretariaat in Nederland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. Wij checken of we de inschrijving kunnen accepteren en bevestigen. U kunt het formulier ook afdrukken en per post sturen (en zo nodig een formulier telefonisch aanvragen). Adres: Sayagyi U Ba Khin Stichting, Centrumlaan 10, 6869 VE Heveadorp, T 0263332554.
Een inschrijving wordt alleen in behandeling genomen na ontvangst van een ingevuld aanmeldformulier! 
Zowel e-mails als post blijken soms niet aan te komen. Als u na enkele dagen geen antwoord van ons hebt gekregen, bel ! 
Let op: dit formulier geldt alleen voor de Nederlandse 10-daagse cursussen die zijn ingepland en aangekondigd onder "Cursusdata". Voor de cursus in het centrum in Engeland (IMC-UK) met groepsreis vult u het Engelstalige formulier in (zie Aanmelden IMC-UK ).

 

 

Attachments:
Download this file (NL-3-inschrijvingsformulier_nieuw.doc)Aanmeldingsformulier NL[Vipassana cursus]17 kB