Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een cursus?

Het onderwijs is gratis, de studenten worden wel gevraagd een financiële bijdrage te leveren aan de maaltijden en de huisvesting gedurende de tien dagen. Richtprijs voor de volgende 10-daagse Vipassana cursus in Een West is € 330. Extra bijdragen van deelnemers zijn altijd welkom en maken het mogelijk deze richtprijs laag te houden.

Hoe zit het met het eten?

De koks serveren gezonde en smakelijke vegetarische maaltijden. Met degenen die om gezondheidsredenen een dieet moeten volgen, houden ze zoveel mogelijk rekening.

Hoe weet ik of ik in staat ben een meditatiecursus te volgen?

Voor iemand die echt belangstelling heeft is meditatie (het Edele Stilzwijgen inbegrepen), niet moeilijk. De resultaten van geduldige beoefening zijn vaak zeer verbazingwekkend. Het dagschema is niet te zwaar en niet te licht, maar volgt de Middenweg. Sayagyi U Ba Khin leerde zijn studenten ontspannen maar met inzet te werken. Het is voor eenieder die onbevooroordeeld naar het centrum in Engeland komt, de cursuslocatie in Nederland of elders in de wereld, mogelijk het noodzakelijke vertrouwen in de techniek en in zichzelf te ontwikkelen. Daarom kan iedereen baat hebben bij meditatie, evenredig aan de mate van evenwichtige inzet waarmee men deze beoefent.

Moet ik dan boeddhist worden?

Mensen uit allerlei religies en levensbeschouwingen hebben de meditatiecursussen leren waarderen en zij hebben vastgesteld dat deze hun dagelijks leven in goede zin beïnvloed hebben.