Programma 2018 en 2019

Tiendaagse Vipassana-cursus

Zie onderaan de pagina voor data!

De tiendaagse meditatiecursussen zijn retraites die gewoonlijk op vrijdagavond beginnen en eindigen op maandagochtend. Een keer per jaar (meestal in februari) vindt in Nederland een tiendaagse Vipassana-cursus plaats in een gehuurd groepsverblijf. Deze cursussen worden geleid door Matthijs Schouten, benoemd tot regionale leraar door Mother Sayamagyi.

De stichting is nauw verbonden met het Internationale Meditatie Centrum in Engeland (IMC-UK, Splatts House). Daar wordt gewoonlijk elke maand een cursus gehouden.  In het IMC-UK staan de cursussen onder de leiding van Roger Bischoff, meest vooraanstaande leerling en opvolger van Mother Sayamagyi.

Twee keer per jaar ‘adopteert’ de stichting een 10-daagse Vipassana-cursus in IMC-UK. Daarvoor organiseert zij een gezamenlijk (gratis!) vervoer van de luchthaven in Engeland – naar het IMC en terug in aansluiting op bepaalde vluchten.

Voor wie aan een van de andere (niét door ons ‘geadopteerde’) cursussen in IMC-UK wil deelnemen: ga naar www.internationalmeditationcentre.org

Het is voor eenieder die onbevooroordeeld naar een tiendaagse cursus komt, mogelijk het noodzakelijke vertrouwen in de techniek en in zichzelf te ontwikkelen. Daarom kan iedereen baat hebben bij meditatie, evenredig aan de mate van evenwichtige inzet waarmee men deze beoefent. De cursusdeelnemers komen uit allerlei beroepen, religies, rassen, landen en culturen.

Alle activiteiten worden zodra daarvoor data zijn vastgesteld op deze website aangekondigd en enkele keren per jaar per nieuwsbrief (via automatische e-mail) bekend gemaakt.

Volgende cursus met groepsreis naar IMC-UK:

Volgende cursus in Nederland:

Overige activiteiten