Programma 2021 / 2022

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26 september 2021.

-Door toevoeging van een UPDATE (een kopie van de nieuwsmail) – zie link  UPDATE aankomende cursus Een WEst 5-15 nov. (4-14 feb.)

 

Hieronder de pagina zoals bijgewerkt op 10 september 2021 (een kopie van de nieuwsmail).

Aanmeldingen welkom vanaf 15 september voor de  Vipassanacursussen van:  

  • 5 -15 november 2021 – live deelname in Een West
    – óf online deelname (alleen voor ervaren oud-studenten)
  • 4- 14 februari 2022 – live deelname in Een West
    – of online deelname (alleen voor ervaren oud-studenten)

Inschrijving voor live deelname gebeurt onder voorbehoud en onder voorwaarden: als de anderhalve meter regel door de overheid spoedig wordt opgeheven én we dan genoeg aanmeldingen hebben. Wil je meedoen op de locatie, live, meld je dus op de 15de direct aan!.
Voor de veiligheid beperken we het aantal fysiek deelnemende studenten flink, zodat men meer afstand kan houden in het huis. Ook zal deelname afhankelijk zijn van een vaccinatie bewijs en een recente negatieve Coronatest. Bovendien zullen we extra ventileren; en we verwachten dat iedereen toch zoveel mogelijk afstand houdt, waar nodig mondkapjes draagt, let op extra hygiëne enzovoort. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen.
Heb je nog niet eerder bij ons aan een cursus deelgenomen? Lees svp. eerst de Richtlijnen en Dagrooster voor de cursus. Meld je dan altijd aan via ons aanmeldformulier – je kunt het hier direct via de links downloaden: AANMELDFORMULIER WORDformat  of AANMELDFORMULIER tekstbestand  .

Richtprijs (de aanbevolen cursusbijdrage) voor de tiendaagse live-cursus in Een-West is € 330. Je betaalt voor het eten en het onderkomen. Het onderwijs is gratis (Dana).

Zoals gebruikelijk schrijven we op volgorde van aanmelding in, vanaf ontvangst op de ochtend van de inschrijvingsdag. Te vroege aanmeldingen tellen niet mee.

Voor meer informatie zie  https://www.ubakhin.nl/aanmelden/ en de andere pagina’s van deze website.
Krijg je geen bevestiging van ontvangst, of heb je vragen, bel Moniek, 026-3332554 of 06-2235 7578!

Inschrijving voor online deelname is mogelijk voor onze ervaren oud-studenten – zij doen op een eigen locatie mee –  alleen en toch op afstand samen met de andere deelnemers en de leraar. De online cursus vergt van ons nauwelijks aparte kosten. Iedere bijdrage van een online-deelnemer is welkom. Je helpt dan om de hoge huurkosten mee te dragen, nu we minder cursisten fysiek kunnen huisvesten. We vermelden als richtprijs € 165 omdat sommigen daarnaar vragen.

Rond de 22e  september zal er een volgende nieuwsbrief uitgaan.  Dan weten we iets over de belangstelling voor de cursussen; en er is dan meer duidelijk over de Covid situatie in het land en de eventuele nieuwe regelgeving van de overheid.

Oud-studenten kunnen geheel vrijblijvend blijven deelnemen aan de online-videomeditaties via zoom die nu al meer dan een jaar plaatsvinden: groepsmeditaties van een uur, 3x per week. Wil je meedoen, voor een keer of geregeld, vraag dat tenminste een dag tevoren aan bij secretaris@ubakhin.nl .

  • Iedere dinsdagavond 20:30 u met leraar Matthijs Schouten
  • Iedere maandag- en donderdagochtend 6:30 u met groep zonder leraar.

Vipassana cursussen in IMC-UK
Fysieke deelname is mogelijk; kan vanwege Covid-19 echter nog gebonden zijn aan strenge veiligheidsvoorschriften, zoals quarantaine vooraf en testen. Voor informatie daarover zie IMC-U

Sayadaw U Thundara
Tot ons verdriet informeren we jullie dat de Sayadaw U Thundara op 30 juli in Myanmar aan Covid is overleden. Sayadaw U Thundara leidde de toetredingsceremonie van de Bhikku’s tijdens de Ordinatie-cursussen die in 2005 en 2007 plaatsvonden op het IMC in het Verenigd Koninkrijk. We hebben als stichting namens alle Nederlandse meditatiestudenten uit Sayadaw U Thundara’s naam Dana gegeven aan het IMC UK, voor herstelwerkzaamheden aan de Pagode, momenteel gaande aldaar. Als je persoonlijk  Dana wilt geven, dan kan dat ook nog.

= > Ik wil op de hoogte blijven