Tiendaagse Vipassana-cursus: waar en wanneer?

De tiendaagse meditatiecursussen zijn retraites die gewoonlijk op vrijdagavond beginnen en eindigen op maandagochtend (9.00u). Een of twee keer per jaar vindt in Nederland een tiendaagse Vipassana-cursus plaats in een gehuurd groepsverblijf. Deze cursussen worden geleid door Matthijs Schouten, benoemd tot regionale leraar door Mother Sayamagyi.

Tiendaagse vipassanacursussen in Engeland
De stichting is nauw verbonden met het Internationale Meditatie Centrum in Engeland (IMC-UK, Splatts House). Daar wordt gewoonlijk elke maand een cursus gehouden.  In het IMC-UK staan de cursussen onder de leiding van Roger Bischoff, meest vooraanstaande leerling en opvolger van Mother Sayamagyi.

Een keer per jaar ‘adopteert’ de stichting een 10-daagse Vipassana-cursus in IMC-UK. Voor deze cursussen “IMC-UK met NL-groep” biedt zij een reisschema aan en bemiddeling voor samenreizen in een groep.

Voor wie aan een van de andere (niét door ons ‘geadopteerde’) cursussen in IMC-UK wil deelnemen: ga naar www.internationalmeditationcentre.org

Jaarprogramma
Onder Programma vindt je ons algemene (jaar)programma en data die zijn gereserveerd voor de langere termijn.


Het is voor eenieder die onbevooroordeeld naar een tiendaagse cursus komt, mogelijk het noodzakelijke vertrouwen in de techniek en in zichzelf te ontwikkelen. Daarom kan iedereen baat hebben bij meditatie, evenredig aan de mate van evenwichtige inzet waarmee men deze beoefent. De cursusdeelnemers komen uit allerlei beroepen, religies, rassen, landen en culturen.